Tuesday, November 29, 2011

Batman: Sötét lovag, sötét város

Kedvenc, magyarul is megjelent Batman-tortenetem. Ma jottem ra, hogy a Peter Milligan, a Hellblazer jelenlegi iroja irta 1990-ben, ezt a nagyon hangulatosan megrajzolt, a Batman-mitosznak gotikus-horror eredetet ado, ketreszes sztorit. Siron tuli atok, enigmak, emberaldozat, temetok, egy nagyon oreg es gonosz varos. Elegge elszurt kalandot is irtam belole, sajnos.

A 13. emelet

Meg nem erdemelten kvazi ismeretlenul maradt sci-fi, ami szerencsetlensegere szinte egy idoben jott ki a Matrixszal. Nagy kar, mert nagyon hangulatos es 99-ben nagyon csattanos mozi.

Tuesday, November 15, 2011

Friday, November 11, 2011

Stephen King: A holtsáv

King keso tizeneves korom kedvenc iroja volt, szinte sosem talalkoztam olyan konyvevel, ami csalodast okozott volna. A gyengebb konyvei szimplan jok, a klasszikusok meg letehetetlenek. Vagy a letehetetlen konyvei mara klasszikusok, mindegy... Kozel hozta es erthetove tette a felnottek furcsa, bonyolult vilagat, amiert valami szinten furcsa modon szinte szemelyes halat erzek. Elsokent ismerkedjetek meg, ha erthetetlen okbol eddig meg nem tettetek, John Smithszel, akinek tortenetebol meglepo modon nagyon jo film- es sorozatadaptacio is keszult.

Wednesday, November 9, 2011

The Losers

A szorakoztatoan butacska film alapjaul szolgalo kepregeny minisorozat. Elarult es halottnak hitt black-ops kommandoscsapat bosszuhadjarata a CIA ellen, 32 vicces, szomoru, action-packed reszben. Erre talaltak ki azt a szot, hogy cool.

Tuesday, November 8, 2011

ABBA


Az egyik nap egyszerűen nem ment ki a fejemből. Hazafelé végig ezt kellett fütyülnöm, pedig, esküszöm, nem hallgattam aznap, nem a rádióból vagy valahonnan mászott a fülembe. Ez a zenekar, ez a szám (Dancing Queen) egyszerűen zseniális.

Thursday, November 3, 2011

Ides of March

Altalaban igyekszem tartozkodni attol, hogy egy frissen megnezett filmet ajanljak, jobban bizok az iteletemben, ha kicsit lecsengenek az elmenyek. Masfelol elsore meltonak talalni valamit a posztolasra remek erzes, most is elsoporte az aggalyaim. Jo lenne visszaemlekezni, miota is tetszenek a politikai thrillerek, de most elsore igy nem megy. Mindegy, a Marcius Idusat batran ajanlom. Feszes, intelligens es meglepo, nagyon jo szineszekkel. Ahogy George Clooney-tol megszoktuk.

Wednesday, November 2, 2011

Rebuild-II

A Rebuild-II lehetőséget nyújt a szabadidő tökéletesen haszontalan, ámde élvezetes eltöltésére.

2014-et írunk, kevéssel a zombiapokalipszis után (naja, most ennek van divatja; dehát a vámpírokat is kibírtuk valahogy). A játékot egy aprócska kolóniát irányítva kezdjük: 5 fő, néhány körülkerített/megerősített épület, semmire sem elég felhalmozott élelem, nulla felszerelés. Körös körül zombik. Innen szép nyerni.
És tényleg. Alacsony nehézségi fokozaton a játék kifejezetten könnyed élményt kínál, a körökre osztott játékmenetet érdekes, kalandjáték szerű események színesítik. Quick aside: nekem ebből örök élményem a Castles című klasszikus, amikor a játékmenet legelején felbukkan egy kellemetlenkedő földműves, akit ha nem eresztünk Isten békéjével, olyan Robin Hood történet kerekedik az esetből, hogy belerokkanunk.
Magasabb nehézségi szinten viszont a játék egy csapásra komolyabb színezetet ölt, és átmegy egy kőkemény erőforrás management stratégiába, ahol nemcsak hogy minden egyes lépést meg kell fontolni, de nem árt 5 lépésre előre gondolkozni. Élvezetes, gondolkodtató kihívás, bátran ajánlom.

Márai Sándor: A gyertyák csonkig égnek

Ket oregember otven ev utan talakozik, hogy megbeszeljek, mit tortent azon az utolso napon kettejuk, es egy fel evszazada halott no kozott. Szerintem ha ezt a regenyt Hemingway, Mann, Maugham vagy barmely mainstream iro irta volna, a legjobb regenyeik kozott tartana szamon a vilag.