Tuesday, February 21, 2012

Usagi Yojimbo

Egy ronin kalandjai a beszelo allatok (igazabol allatkent abrazolt emberek) altal benepesitett, Edo-kori Japanban. Szerelem, becsulet, intrika, termeszetfeletti gonosztevok, japan legendak, megmosolyogtato karakterek, melegszivu humor. Ezt fogom eloszor a gyerek kezebe adni. Es ha apamat akarnam ravenni a kepregenyolvasasra, neki is ezt adnam.

Monday, February 20, 2012

Miért éppen Alaszka?

Joel Fleischman, frissen vegzett New York-i zsido orvos kalandjai a csendes orultek lakta, vilagvegi alaszkai kisvarosban. Ha rossz kedved van, csak nezz meg reszt. Kihagyhatatlan.

Wednesday, February 15, 2012

The Last Exorcism

Igy kell megcsinalni egy minimumkoltsegvetesu aldokumentumfilmet! Blairwitch Project, bah....

Thursday, February 2, 2012

The Descendants

Korunk Hollywoodjanak szupersztarja George Clooney. Nem is emlekszem csinalt-e valaha az atlagbol nem magasan kiemelkedo filmet, kezdeti ballepesen, a Batman 4-en kivul. Nem hiszem, hogy a sarmja nelkul ez osszejott volna, de ez nem is lenyeges. Nezzetek meg ezt a filmet. Lehet, hogy nem fog tetszeni. De nehezen talalni hasonlot.

Wednesday, February 1, 2012

Tőzsdecápák

Valoszinuleg mindenki latta mar a filmet, legalabb ketszer. Megis felteszem a zsenialis alakitasok miatt. Nem Douglas-re es egyebkent filmtorteneti monologjara gondolok, mert tole ez megszokott, es persze o volt a foszereplo. A filmben is Charlie Sheen apjat alakito Martin Sheen szamomra a legemlekezetesebb karakter. A masik ok, amiert nagyon szeretem a filmet, az a "80asevekbeliseg". Nem a 80as evek feelingjere gondolok, hanem inkabb a dialogusok jellegere es a figurakra.