Monday, June 25, 2012

David Kushner - Jonny Magic and the Card Shark Kids

Nem szeretem az életrajzi regényeket. Elég csak ennek a blognak az archívumát átböngészni, és máris tisztán látszik, hogy az efféle dokumentumregények sokkal inkább Máté vadászterületére esnek. Mégis, amikor értesültem ennek a könyvnek a puszta létéről, nem tudtam ellenállni. Valódi, hamisítatlan Instant Get volt, isten áldja a Kindle-t érte.

Wednesday, June 20, 2012

Ravenous

Ez egy inkabb egyedi, mint jo film, eredeti alapotlettel, jo szineszekkel, remek zenevel (szeretem amikor a zene egyszeru alafestes helyett valoban hozzaad valamit a tortenethez) es eros kozepes megvalositassal. De mint emlitettem, egyedi, ezert itt a helye.

Thursday, June 14, 2012

Faludy György: A Pokol Tornácán

Faludy oneletrajzi sorozatanak harmadik kotete az elso - es mindezidaig egyetlen - amit olvastam a sorozatbol, leven egyedul ehhez tudtam hozzajutni. Idoben a 60-as evektol csaknem elete vegeig (nem erte meg a kiadast), terben Angliatol - Maltan, Marokkon, az USA-n, es meg jopar helyen keresztul  - Magyarorszagig ivel a  Faludy csapongo emlektoredekeibol lazan rendszerezett tortenet. Vannak emberek, akik mintha - lasd AD&D Birthright - a nagysag/kulonlegesseg szilankjaval szuletnenek. O is ilyen volt. Olyan emberek tucatjaival volt kozeli kapcsolatban - Kosztolanyi, Karinthy, Koestler,... - akik maguk is kitoltenek nem egy eletrajzi regenyt, es meg nehany szazzal, akikkel egy atlagember sosem talalkozik. Mintha egy Rejto regeny foszereploi elevenedtek volna meg, majdnem rejtoi tortenetekben.

Friday, June 1, 2012

Fred Chappell: The Adder

Ugyancsak egy "egyotletes" Cthulhu-mitosz novella. A szinte minden Cthulhu-irasban kotelezoen felbukkano, csontig leragott Necronomiconon csavar egy zsenialisat.