Tuesday, December 30, 2014

Shark Tank

Mark Burnett-et aligha kell bemutatnom a tv kedvelőinek. Azt talán túlzás volna kijelenteni, hogy amihez csak nyúl, arannyá változik, de tény, hogy jónéhány tv-történeti jelentőségú brand köthető a nevéhez.

Saturday, December 27, 2014

Will McIntosh - Defenders

Ritkán találkozom manapság olyan science fiction-nel, ami a science-t is odateszi a fiction mellé. A Defenders (és eddigi tapasztalataim szerint a szerző, Will McIntosh) ilyen. Nem rág mindent az ember szájába, gyakorta utána kell gondolni kicsit a dolgoknak, és kell egy bizonyos fokú jóindulat ahhoz, hogy meg is álljon ez a tudomány a saját lábán, de megáll.
A Defenders kezdetén a világ, ahogy ismerjük, egyik pillanatról a másikra omlik össze. Nem kell hozzá más, csak egy idegen invázió. Fejlettebb technológia, a gondolatolvasás képessége, abszolút könyörtelenség. Az emberiség végórái köszöntenek be, kétségbeesett lépésekre sarkallva a világ vezetőit.

Tuesday, December 23, 2014

A Christmas Carol

Eveken keresztul neztem a rajzfilmvaltozatat ennek a kedves klasszikusnak Karacsony napjan. A minap viszont veletlenul egy TV-adaptacioba botlottam. Elmeny nezni, ahogy George C. Scott, a regi idok nagyon nagy szinesze, elo figurava varazsolja Ebenezer Scrooge karikaturaszeru figurajat. Boldog Karacsonyt!

Monday, December 22, 2014

Jeremy Clymer: The Old Ones

Ami a Cthulhu-novellakat illeti, uzleti szempontbol konzumidiota vagyok. A nagyon alacsony megterulesi rata ellenere szinte minden kotetet megveszek ami szembe jon. Talan szaz tortenetbol egy er annyit, hogy itt megemlitsem. A tobbseg - foleg a 80-as evekig -  unalmas plagizalas, az ujabbak pedig unalmas muveszieskedo szarok. A maradek szimplan nem tetszik. Az itt olvashato/hallhato kis szosszenet viszont egy ritka gyongyszem - egy stand-up comedist-tol.

Tuesday, December 2, 2014

Hellblazer: Red Sepulchre

"Liar. Demon slayer. Laughing magician" - udvozli a megidezett inka halalisten John Constantine-t az All His Engines cimu, ugyancsak Mike Carey-tortenetben. Talalo es frappans jellemzese ez az amerikai kepregenyipar egyik legeredetibb es legerdekesebb - angol - karakterenek (nem keverendo ossze a gyenge Keanu Reeves-fele imitacioval, sem a pilot alapjan nem sokkal jobb sorozat foszereplojevel).