Thursday, January 8, 2015

Mr. Brooks (2007)

A Mr. Brooks (sok más ajánlónkhoz hasonlóan) a méltatlanul visszhang nélkül maradt alkotások sorát gyarapítja. A főszerepben Mr. Brooks (Kevin Costner), az Év Üzletembere, boldog házasember, családapa. Mellesleg függőségével vívódó sorozat gyilkos, a precizitás és tervezés megszállottja, akit sosem kaptak el. Skizoid személyiség, akit gonosz énje (William Hurt) újra és újra gyilkolásra sarkall. Kettejük hátborzongatóan megkomponált játéka teszi ezt a filmet az én szememben múlhatatlan klasszikussá.

Monday, January 5, 2015

A hét mesterlövész (1960)

A hét mesterlövész. A film, ami az élet minden helyzetére (sans párkapcsolat) ad egy iránymutatást vagy legalább egy frappáns mondatot. A film, ami ... ehh, meg kell nézni. Felsorolok pár nevet, talán ismerősen csengenek majd: Steve McQueen, Charles Bronson, Eli Wallach, James Coburn, Yul Brynner. 1960-ban közülük Yul Brynner és Charles Bronson tekinthető befutott szinésznek, a többiek pályájuk elején járnak; aztán meglehetősen sokra viszik mindannyian.

Friday, January 2, 2015

Calvary

Szamomra a tavalyi ev egyik legemlekezetesebb filmje. Egy videki ir kisvaros nem hibatlan, de karakteres papjanak egy napon meggyonja egy ismeretlen, hogy egy hete van hatra az eletbol, utana meg fogja olni. Igy indul a tortenet, es aztan csak telnek a napok... The Guard rendezojetol es foszereplojetol, az elodhoz hasonloan egyedi (a one of a kind nagyon raillo jelzo), de fanyarabb humoru es csendesebb drama.