Monday, March 30, 2015

Roxane Gay - An Untamed State

"That is what I was, from the Latin fera for wild animal, something menacing, existing in an untamed state."

A '70-es évek közepén született Roxane Gay nem egy termékeny író. Irodalom professzorként leginkább Scrabble versenyeken elért eredményeivel tűnt ki, irodalmi munkássága mindezideig kimerült néhány novellában illetve antológiák és folyóiratok szerkesztésében. Aztán 2014-ben megírta első regényét, ez az Untamed State.
Nem ajánlom jó szívvel ezt a könyvet. Évek óta nem olvastam semmit, ami akár csak közel ennyire megrázó vagy felkavaró lenne. Kicsit olyan ezt a könyvet olvasni, mint horror filmet nézni: lehet hogy csak az ujjaid között mersz odapillantani, de nem tudod abbahagyni.

Tuesday, March 24, 2015

Stephen King: Doctor Sleep

36 ev telt el a Stephen Kingnek vilaghirnevet hozo Ragyogas megjelenese ota, es nagyjabol ugyanannyit idot ugrik at a Doctor Sleep is a cselekmenyben azutan, hogy a Panorama hotelben lako Gonosz altal megszallt Jack Torrance utolso tiszta pillanataban megolte magat, hogy a fiat megmentse.

Friday, March 13, 2015

Otherwise

Két éve akarom ajánlani ezt a bandát, mikor véletlenül belefutottunk egy előzenekarként adott koncertjükbe. A 2006-os első albumukat követő második 2012-ben jött ki, akkoriban kezdtek először belekóstolni a sikerbe, de nem tudtam, hogy lesz-e folytatás. Lett, a tavaly szeptemberben megjelent Peace at All Costs épp olyan kiváló, mint az Enjoy the Pain volt.

Tuesday, March 3, 2015

Predestination

“What came first, the chicken or the egg? - The rooster"

Vannak filmek, amiknek a legjobb ajanlo nelkul nekivagni. Ezert rovidre fogom. Ez egy olyan film, aminek a felenel fogalmad sincs, mirol szol, de teljesen lekot. Utana pedig garantalt egy kis intellektualis szedules.