Thursday, January 28, 2016

Black Swan (2010)

Ez a film nem Csajkovszkij balettjáról, hanem a balettről magáról szól.
Adott egy balett társulat, melynek direktora (Vincent Cassel - élete alakítása) úgy határoz, eljött az ideje lecserélni a társulat arcát, egyben a darab főszereplőjét (Winona Ryder). Így nyílik meg az út a "jó tanuló" Nina (Natalie Portman) előtt, aki erejét megfeszítve próbálja tökéletesre csiszolni mozdulatait és technikáját. Csakhogy a Hattyúk Tavában a főszereplőnek nem csupán a szűzies fehér hattyút, de annak ördögi testvérét, a csábító fekete hattyút is el kell táncolnia. A Direktornak kétségei vannak afelől, hogy megvan-e Ninában az a szenvedély, ami képessé tenné erre.
Bár Nina elnyeri a szerepet, a premierre készülve egyszerre vegődik a Direktor elvárásai és az önmagát rajta keresztül megvalósító édesanyja (Barbara Hershey) kereszttüzében. Gondjait tetézi a társulatba kívülről érkező Lily (Mila Kunis), akit gyakorlatilag az ő bukásának esetére szerződtetnek.

Tuesday, January 19, 2016

Sabretooth: Mary Shelley Overdrive

“Thought you guys were soldiers at first. Had some gear, had some moves. But not the right moves. And not the right gear either, or I’d be dead already….So who are you? How come you smell like corpses? An’ what’s it gonna take to kill ya?”

Thursday, January 7, 2016