Friday, February 26, 2016

Darkest Dungeon

A Darkest Dungeon az időmilliomos mazochisták játéka. A felszínen egy egyszerű dungeon crawler, az Eye of the Beholder örököse, amikből 12 egy tucat a flashes játékok gyűjtőoldalainak megjelenése óta. Gótikus / képregényes grafikája egyszerű, de hangulatos, így gyakorlatilag egy jól szituált mikrosütőn is elfut. A háttérben egy KickStarter sikersztori: két fejlesztő szerelemgyerekét a közösség finanszírozta - 10.000 ember 1 hónap alatt dobott össze rá $300.000-t, hogy aztán a megjelenését követő 30 nap alatt több mint 650.000 példányt adjanak el belőle. Na de lássuk, mi van a mélyben.

Tuesday, February 23, 2016

12 Dühös Ember (1957)

Sydney Lumet (egyik) klasszikusa, az első filmje, ami kifejezetten a mozivászonra készült. A film nyitójelenetében egy gyilkossági tárgyalás végét látjuk, amint a bíró felszólítja az esküdteket az ítélethoztalra, felhívva figyelmüket az általul viselt felelősségre, hiszen amennyiben bűnösnek találják a vádlottat, úgy arra minden bizonnyal halálbüntetés vár. A tárgyalás lefolyásából semmit sem látunk, de a 12 esküdt beszélgetéséből már a kezdet kezdetén kirajzolódik, hogy nem sok kétség maradt bennük a vádlott bűnössége felől. E ponttól kezdve ugyanis a film nem más, mint a tizenkét esküdt párbeszéde, az ő tanácskozásuk alapján rajzolódnak ki előttünk az eset részletei, ahogy próbálnak egyhangú döntésre jutni. A kezdetben egyértelműnek látszó eset pedig lépésről lépésre válik mind kérdésesebbé.

Sunday, February 21, 2016

Kérem a következőt! (1974-83)

"Füllentett a hüllő,
Ez a vén bolondos.
Csak úgy rektor úr ő,
Ahogyan én orvos"


Monday, February 8, 2016

Al Halsey: Comes Together

Nem tudom megindokolni, miert tetszik ennyire ez a novella - vagy altalaban a Mists of The Miskatonic novellaskotet. Talan az egyenessege miatt. Az a kulonleges benne, hogy nincs benne semmi kulonleges. Klasszikus Cthulhu-sztorikent indul, es epp a fent emlitettek hianya miatt logikusan, konyortelenul, csavarok es meglepetesek nelkul masiroz a vegig. A Vegig.